x
Gemma Ray: The Exodus Suite

Gemma Ray
The Exodus Suite

Dybt dragende noirpop-opvisning

GAFFA

Album / Border Music
Udgivelse D. 12.08.2016
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Hun er en temmelig enestående én, britiske Gemma Ray, der med The Exodus Suite har skabt sit syvende album på blot otte år – hun er produktiv som få, men også en musikalsk ener takket være sit helt særlige genresammenkog.

Hun mestrer et sjældent og dybt dragende udtryk, der overordnet kan kategoriseres som noirpop, men kun hvis man forstår, at betegnelsen dækker over adskillige eksotiske elementer – først og fremmest har Ray en særlig evne til at kreere lydlandskaber med helt filmiske kvaliteter, men hun besidder også en betydelig flair for klassiske surf-greb, der ikke mindst går godt med de ikke uvæsentlige doser psykedelisk pop, som er drysset generøst ud over flere af numrene på The Exodus Suite.

Et værk, der i øvrigt omhandler den syriske flygtningestrøm i Europa, og som triumferer med en forførende soul-varme, kværnende krautrock-tendenser og diskrete afrobeat-flirterier. Tjek især det helt uovertrufne trekløver bestående af There Must Be More Than This, Ifs & Buts og Hail Animal og bliv overbevist om Gemma Rays enorme talent.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA