x

The Orb
COW, Chill Out, World!

Kuglen svæver endnu

GAFFA

Album / Kompakt
Udgivelse D. 14.10.2016
Anmeldt af
Ras Bolding

Man kan ikke just beskylde The Orb for at ligge på den lade side i disse år; de nærmest spytter udgivelser ud, er live-aktive og har også fundet tid til at medvirke hos Jean Michel Jarre for nylig. Og nu er de altså klar igen, med album, der har en noget nær håbløs titel, men musikken er sådan set fin nok.
 
Vi befinder os i særdeles velkendt The Orb-terræn, et sted mellem chillout, ambient og electronica, de fleste numre dog relativt korte i forhold til, hvad gruppen ellers kan finde på. Lyden er elektronisk og badet i rumklang, instrumental, men her og der med stemmesamples, som dog, i det store hele, gør hverken fra eller til i helhedsindtrykket.
 
Albummet lægger sig på mange måder ret effektivt i forlængelse af gruppens seneste udspil, og man kan således godt tillade sig at hævde, at The Orb ikke just byder på overraskelser. Udgivelsen henvender sig måske mest til allerede etablerede fans, eller til dem, som i forvejen er til genren. The Orb har, i mine ører, lavet mere spændende ting tidligere i karrieren, men de er stadig pænt med. Smid evt. albummet på og se noget nat-tv i slow motion, mens alt andet lys i hjemmet er slukket.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA