x

Dolly Parton
Pure and Simple

Dolly Parton: Ubesværet, men også noget ensidigt kærlighedsalbum

GAFFA

Album / Sony
Udgivelse D. 19.08.2016
Anmeldt af
Henrik Friis

Med Pure and Simple er taxameteret efter sigende oppe på 43 studieudgivelser med den nu 70-årige Dolly Parton, og intet tyder på at kilden er ved at tørre ud. Alle 12 tracks er af hende selv – to er nye versioner af sange fra hendes tid med Porter Wagoner, og så er Can’t Be That Wrong et fint afdæmpet remake med let tekstændring af den mere svulstige God Won't Get You fra midt-80’erne.

Når vi tager det nummer frem, er det fordi, det er det eneste med bare lidt modhager: det handler om utroskab. Og lysten til det – midt i samvittighedsnagen. Ellers er det et noget nær 100 procent hengivent kærlighedsalbum med evige troskabsløfter, kærlighedsfjollerier trods alderen (I’m Sixteen) – eller kærlighedeserklæringer til den h-e-l-t selvopofrende/selvudslettende mor (Mama).

Når Parton sukrer det ind i større country-arrangementer, bliver det for meget. Men heldigvis lever hun i andre numre op til album-titlen: Simpelt – med banjo, violin eller solo-piano. Og en vokal, som stadig kvidrer, som om hun tror på et ord – og redder fire små stjerner hjem.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA