x
Tory Lanez : I Told You

Tory Lanez
I Told You

Tory Lanez leger kongens efterfølger

GAFFA

Album / Interscope Records
Udgivelse D. 25.08.2016
Anmeldt af
Peter T. Aagaard

Det er en naturlig udvikling, at efter Drake har gødet jorden, vil den nye generation af rappere fra Toronto lyde mere som The Six God end Maestro Fresh Wes. Men alligevel er det imponerende, hvor meget Tory Lanez, der efter en stribe mixtapes nu albumdebuterer, har fulgt mesterens opskrift. 

Tory Lanez har tonsvis af selvtillid og en afslappet levering, både når han rapper og synger. Det lyder jo også som noget, man kender, blot foregår det her mere i falset end baryton. Emnevalget er også det samme. Det handler om at være at tjene penge og score damer, dog uden de spidsfindige rim og metaforer.

I Told You er bygget op som en biografi, der sang for sang beskriver Tory Lanez' liv og levned. Er man i tvivl om dette, er der efter hver sang en skit til at forklare det. Man må sige, at han går all in på det biografiske, og på Question Is fortæller han blandt andet om kærestens aborter. Alligevel er det, som om sangene, både de dybe og de overfladiske, virker, som om de mere er lavet for, at Tory Lanez vil lave et hit, end fordi han har noget på hjerte.     

Men er der så et hit på I Told You? Jo, såmænd. Say It er en helt regulær, lækker kærlighedssang. Omkvædet og melodien er godt nok genbrugt fra den gode gamle r&b-gruppe Brownstone, men hvad gør det, når Tory Lanez endelig får lov til at lade sit talent flyde frit. Luv fungerer næsten lige så godt og byder på fine melodistykker og pop-rap. Det tyder på, at han har mere at byde på, når han ikke gaber over for meget.  

I stedet for at lege kongens efterfølger og prøve at udfylde Drakes fodspor bør Tory Lanez nok finde sin egen lane næste gang. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA