x
Tony Palmer: The Beatles and World War II

Tony Palmer
The Beatles and World War II

Bizar rockfilm i usandsynlig genudgivelse

GAFFA

DVD / Gonzo Mulitmedia
Udgivelse D. 29.07.2016
Anmeldt af
Espen Strunk

Hvis du aldrig har hørt om denne ejendommelige film – som i originalversionen hed All This & World War II – er det ikke så underligt. Efter premieren i ’76 blev den sablet ned, hurtigt taget af plakaten, siden angiveligt destrueret af distributøren og således tabt for eftertiden – indtil nu. Idéen om at sammenklippe coverversioner af The Beatles-sange med optagelser fra anden verdenskrig (både dokumentariske og fiktive) er da også en smule besynderlig – men faktisk ikke uden sin egen bizarre charme.

Jeg mener: Japanske fly, der letter med kurs mod Pearl Harbour til tonerne af Here Comes the Sun i Bee Gees’ version er nok de færreste menneskers idé om god smag. For ikke at tale om Rommel i Nordafrika til tonerne af Help, japansk strækmarch tilsat Tina Turners Come Together-fortolkning eller for den sags skyld Golden Slumbers som underlægningsmusik til bombardementet af London.  

John Lennon kunne angiveligt lide filmen, som er instrueret af Tony Palmer – og indtager man den nyklippede version her som et syret, sort humoristisk eksperiment, er den faktisk heller ikke uinteressant. Hvad angår musikken er en del navne – Leo Sayer, David Essex, Lynsey de Paul, Henry Gross, Richard Cocciante – gået i glemmebogen for længst. Mens det er sjovt og kuriøst at høre blandt andre Peter Gabriel, Keith Moon og Bryan Ferry prøve kræfter med de guldrandede Beatles-evergreens.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA