x
Ryley Walker: Golden Sings That Have Been Sung

Ryley Walker
Golden Sings That Have Been Sung

Paletten udvidet på overbevisende treer

GAFFA

Album / Dead Oceans
Udgivelse D. 19.08.2016
Anmeldt af
Espen Strunk

Der er sket en del for den Chicago-baserede sangskriver og guitarist Walker, siden han underholdt et varmt Gloria-telt på Roskilde Festival for to år siden – ikke længe efter udgivelsen af sit andet album, Primrose Green. Han har spillet en mængde koncerter siden og faktisk formået at skabe sig et navn – og så altså skrevet sangene til sit tredje album.

Coveret er lige så indtagende som de to forgængere, mens Walker rent musikalsk udvider paletten i markant grad denne gang. Arven fra ikke mindst Tim Buckley er stadig hørbar, men forgængerens overvejende akustiske univers har denne gang udviklet sig til et fuldbårent rock-udtryk.

Stadig med hypnotiske, guitarbårne melodiske strukturer og en udpræget halvfjerdser-flavour – men samtidig med fornemmelsen af en musiker, som træder i karakter her på sit tredje album. Titel- og åbningsnummeret er fremragende – og selvom det niveau ikke holdes hele albummet igennem, er Golden Sings That Have Been Sung et overbevisende udspil. Flot udfoldet, produceret af LeRoy Bach fra Wilco – og hermed anbefalet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA