x
Lou Rhodes: Theyesandeye

Lou Rhodes
Theyesandeye

Analoge greb og autentisk rumklang

GAFFA

Album / Nude Record Label
Udgivelse D. 22.07.2016
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Selv om den elektroniske engelske duo Lamb for længst er gendannet og endda atter udgiver plader, så finder foretagendets kvindelige halvdel, Lou Rhodes, alligevel tid til at passe og pleje den solokarriere, der udgivelsesmæssigt blev bragt til live i 2006.

Nu gælder det sanger/sangskriverens fjerde album, der i vid udstrækning udgøres af en akustisk og umiddelbart temmelig traditionel samling folk-sange, men som har helt centrale og ikke nødvendigvis obligatoriske aktiver i instrumenteringen, der således tæller både harpe, klaver og strygere. Der eksperimenteres også med vokal-siden, der byder på hyppigt tilbagevendende, flerstemmige passager, og som ofte rummer betydelige strejf af udflydende ekko-klange.

I det hele taget er det den essentielle leg med analoge greb og den ret så allestedsnærværende, autentiske klingende rumklang, der løfter Theyesandeye op over det jævne. Som et lettere kuriøst indslag finder man undervejs Rhodes' cover af The XX-hittet Angels, der behandles behørigt nænsomt og faktisk er et lille højdepunkt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA