x
Håkan Hellström : Du Gamla Du Fria

Håkan Hellström
Du Gamla Du Fria

Det svenske kolikbarn stopper op. Kortvarigt.

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 26.08.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Håkan Hellström er ikke bare stor i Sverige. Han er ubetinget den største. Den svenske sangers popularitet kulminerede i sommer, da han over to dage samlede 140.000 publikummer i sin elskede hjemby Göteborg.

Og Håkan Hellströms karriere har været en lang spurt, hvor han med tempofyldte sange har stået for en guitarpop, der rummer de fleste af livets følelsesudsving.

Du Gamla Du Fria stopper han kortvarigt op og er voksent reflekterende, når han går ned i tempo og giver en melankolsk ballade. Der bliver også eksperimenteret lidt undervejs med forskellige lydoptagelser, og det er tydeligt, at Håkan Hellström ikke bare har villet fortsætte ad den forudbestemte vej mod stjernerne. Alligevel er det i de mere patosfremkaldende sange Parlör og Din Tid Kommer, at Håkan for alvor brænder igennem. Det er måske ikke de største kompositioner, men de rammer lige ned i lyden af ungdommelig desperation og udødelighed, som Hellström har taget patent på. Noget mere overbevisende står han dog på den fine Elefanten & Sparven, der viser en Håkan Hellström af i dag, som kan mere end at spille masserne op.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA