x
Karen Busck: København

Karen Busck
København

God energi, men for meget pynt

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 30.09.2016
Anmeldt af
Ida Borchersen Hansen

Otte år skulle der gå, før vi igen skulle høre fra den danske sangerinde Karen Busck. Hun er nu tilbage, men det er med lidt for mange ekstra effekter.

Albummet igennem er sangerindens vokal næsten konsekvent betrukket med effekter, hvilket ikke fungerer lige godt. Den bliver for skarp og udløser et irritationsmoment, fordi jeg ved, hvordan vokalen reelt lyder. I Når min tid kommer beviser Busck, at stemmen stadig er der og derfor ikke er nødvendigt med alt den pynt.

Lydbilledet på albummet er meget præget af betonet taktslag og staccato, som giver et tungt beat. Men sammen med for eksempel klaverets ottendedele i Jeg vil ikke være noget andet sted tilføjer det en lethed og lidt legende fornemmelse til nummeret.
Dette er en tendens, der er i mange af sangene. En tung rytme, som lettes af et oktaveret instrument i hurtigere rytmer, hvilket fungerer.

Det er skønt, Busck stadig holder sig til dansksprogede tekster, for så får vi ligefremme tekster som “Kort fortalt for mig er du alt, du er mit sukker, mit salt” i sangen Bare vingerne bærer.

Der er en god energi på albummet, men jeg er ikke fan af effekterne på vokalen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA