x
Den Fjerde Væg: Jeg giver slip hvis du giver slip

Den Fjerde Væg
Jeg giver slip hvis du giver slip

Intelligent pop på københavnerkvartettens treer

GAFFA

Vinyl + download / Sony Music
Udgivelse D. 14.10.2016
Anmeldt af
Espen Strunk

Et af de mere bemærkelsesværdige navne på den danske popscene er kvartetten Den Fjerde Væg, som charmerede blandt andre denne anmelder med sine hidtil to album Drengekys (2012) og Danser (2014). Nu kommer så treeren, hvor der atter blændes op for et let og luftigt popudtryk med lys herrevokal i front - tilsat et dansksproget tekstunivers, som på poetisk og begavet vis løfter albummet op over en hel del anden popmusik derude.

Teksterne er stadig stedvist ganske abstrakte, men denne gang anes konturerne af en temakreds: Det handler om afsavn, afsked og relationer i bredere forstand. Subjektets forhold til sig selv og sin omverden, om du vil.

Et af de mere konkrete – og rigtig fine – indslag er Er du helt klar, som i tredje person fortæller om hvor svært det er at finde kærligheden og hvor let det er at miste den igen: "Ud af det blå trængte mørket ind / Fra den ene dag til den anden var det som om han faldt af / ned af / ned ned fuck ned / Sank til bunds i mørket i sig selv." Det er sgu poesi, mand – og dårligere bliver det ikke i en skæring som Svært for alle, hvor problematikken løftes op på mere alment niveau.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA