x
Gråzone: Arbejdshænder

Gråzone
Arbejdshænder

Rap med taktslag, man kan lægge asfalt til

GAFFA

Album / Idiotsikker Records
Udgivelse D. 03.10.2016
Anmeldt af
Peter T. Aagaard

Han er en slider, ham Gråzone. Han har ikke verdens mest tungebrækkende flow eller de mest komplekse tekster. Men den aarhusianske rapper formår alligevel at fortælle sin historie, så den bliver levende og meningsfuld. 

Arbejdshænder er hans anden udgivelse. Han kalder det et album, men de otte numre er vel mere en forvokset ep. Det er meget sigende om tilgangen: hellere for lidt end for meget. Siden debuten er hans udtryk blevet endnu mere råt og firskårent, og indholdet har stillet skarpt på betonrealismen.

Man møder næppe et mere ligefremt flow end Gråzones. Det gør det endnu mere autentisk, når han beretter om livet som arbejdsmand, borger i samfundets randområder og musiker uden for mainstreamen. Som det lyder på titeltracket: “Okay, jeg ikk’ fra 1950 / Men jeg ved hvordan man gør, har respekt for min plads / Engang var de fleste mænd ikke bygget af glas / Med en bette telefon i stedet for en hånd, der tog fat!”

Hvor Gråzone gør en dyd ud af at benytte så få virkemidler som muligt, bruger produceren Swab, kendt fra Manus Nigra og Bumsestilen, til gengæld hele paletten. Musikken spænder fra hård og slæbende boombap med taktslag, man kan lægge asfalt til og til storladne elektroniske produktioner.

Arbejdshænder er ikke mere, end den giver sig ud for; det er levet liv sat på simple vers. Men i en verden, hvor al musik lyder som frikvarter, er det forfriskende at der er en, der tager arbejdshandskerne på. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA