x
Fleetwood Mac: Mirage (Expanded Edition)

Fleetwood Mac
Mirage (Expanded Edition)

Glædelig genudgivelse fra glansperiodens slutning

GAFFA

2 x CD / Warner
Udgivelse D. 29.07.2016
Anmeldt af
Espen Strunk

Det må i sidste ende være en smagssag, om man opfatter Fleetwood Macs hitalbum Mirage fra 1982 som et skridt frem eller to tilbage: Efter den eksperimenterende ekskurs med Tusk (1979) vendte gruppen nu - efter et års pause - tilbage til den dynamiske softrock-lyd fra hovedværket Rumours, som var udkommet fem år tidligere og havde løftet gruppen til superstjerne-status.

Nu genudgives den 34 år gamle klassiker – inklusive hitsinglerne Hold Me, Love in Store og Gypsy – så i flere formater: Pladeselskabet har sendt redaktionen dobbelt-cd-versionen, hvor det remastererede originalalbum får selskab af en ekstra disc betitlet Outtakes & Sessions.

Dermed må vi undvære 3-cd-udgavens livealbum (ærgerligt, for de var fede på den turné!), hvilket imidlertid ikke som sådan tager noget fra glæden ved at genhøre Stevie Nicks folde sig ud i Gypsy og That’s Allright – eller resten af albummet, for den sags skyld. Og hele tyve studieouttakes og tidlige udgaver af albummets sange gør naturligvis ikke glæden mindre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA