x
EZTV: High In Place

EZTV
High In Place

Guitarpop fra byen som aldrig sover

GAFFA

Album / Captured Tracks
Udgivelse D. 30.09.2016
Anmeldt af
Morten Gottschalck

I et hav af aflappet guitarpop skinner High In Place en smule kraftigere end gennemsnittet. Frontmand Ezra Tenenbaum og hans bagland på strenge og trommer har skruet en udmærket plade sammen, med hjælp fra venner i lignende bands - bl.a. to gutter fra Real Estate samt Chris Cohen, som har turneret med Cass McCombs. 

Tenenbaums vokal er luftig, men også lidt anonym og hverken varm eller kold. Melodierne er legesyge og afbrydes jævnligt af et skævt break, et ekstra stryg på strengene, eller et hop med trommerne, så lytterens øre bliver drillet. Disse indskydelser bærer en kærkommen charme ind i det samlede mix, som der netop er brug for, da der ikke er nogen decideret hits på pladen - eller det, som kommer tæt på. Hurra for små pladeselskaber, som udgiver smallere titler.

Temporary Gold og åbneren High Flying Faith løfter sig over snittet, men der er mest af alt tale om mere velklingende variationer af det samlede materiale, end decideret afstikkere. De bliver nok de eneste, jeg vil lade køre på repeat, og den eneste årsag til at vi lander på 4 små stjerner i stedet for 3. De øvrige glider ret ubemærket ind i den samlede masse af behagelig guitarpop, som også vennerne i Real Estate excellerer i, og hvor der aldrig rigtig bliver trådt helt forkert.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA