x
Green Day: Revolution Radio

Green Day
Revolution Radio

Tanken er fyldt med højoktansmelodier

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 11.10.2016
Anmeldt af
Keld Rud

Som opfølgning på en næsten simultan udgivelse af tre album vil et hvilken som helst udspil måske forekomme en smule uambitiøst. Men for Green Days vedkommende synes det helt rigtige oven på Uno, Dos og Tré at være at samle disse i øvrigt ganske stærke albums styrker på et enkelt album. Disse tre album skulle hver især vise en bestemt side af trioen, men beviste mest af alt, at Green Day kan krydre deres powerpop nuanceret i flere forskellige retninger med held, så længe der er brændstof på sangskrivningsmotoren.

Revolution Radio har de tanket så rigeligt op. De 12 sange er velformede sager med stort melodisk overskud leveret med al den energi, Green Day kan mobilisere. De indledende toner er afdæmpede. Blot Billie Joes stemme og akkompagnerende guitar møder lytteren, før albumåbner Somewhere Now åbenbarer sig som en melodramatisk poprockhymne. Med afslutningen Ordinary World er Green Day tilbage ved udgangspunktet for albummet, blot stemme og guitar. Sangen er det mest enkle og nøgne på Revolution Radio og er en kærkommen lejlighed til at puste ud oven på de actionfyldte minutter, der udgør det resterende album. På disse 10 sange er det eksplosionen fra stormsuste omkvæd og rivende guitarer, der først og fremmest driver foretagendet fremad.

Om Green Day har erkendt, at de er mere powerpop end punk, skal jeg ikke kunne sige. Men det virker sådan, og at materialet er så fokuseret på stærke refræner, er bestemt en stor styrke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA