x
Eric Clapton: Live In San Diego with special guest JJ Cale, 2 cd

Eric Clapton
Live In San Diego with special guest JJ Cale, 2 cd

Eric Clapton live - smittet af det gode selskab

GAFFA

Album / Reprise
Udgivelse D. 30.09.2016
Anmeldt af
Henrik Friis

Hvis man synes, der har været liiidt for dybe aftryk i lænestolen på de seneste live(dvd)-udgivelser med Eric Clapton, så er denne ni år gamle San Diego-optagelse en dejlig opmuntring.

Slowhand lyder simpelthen inspireret. Både når det gælder vokalen men især guitarspillet på denne specielle aften, hvor han ikke bare havde vennen og inspirationskilden JJ Cale med på en håndfuld numre midtvejs (koncerten var lige efter deres fælles Escondido-udspil), men hvor også slide-maestroen Derek Trucks var del af det store hold, og giver stærkt-stærkt modspil til hovedpersonen. Det retfærdiggør også det relativt store genhør med bagkataloget fra Derek and the Dominos, og dermed arven efter nu afdøde Duane Alman.

I et stort stærkt band med bund og drive, som også har med-guitaristen Doyle Bramhall II, kor og - i ekstra-nummeret - Robert Cray med, kan udtrykket indrømmet virke massivt til tider, men dels bløder Cale-delen op – dels er der så meget spilleglæde, at det må kaldes et af Claptons rigtig stærke live-udspil.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA