x
Marillion: F.E.A.R.

Marillion
F.E.A.R.

Kritiske prog-rock-veteraner med spinkelt håb for ny menneskelig værdighed

GAFFA

Album / Ear Music
Udgivelse D. 30.09.2016
Anmeldt af
Henrik Friis

Marillion ér altså sejlivede. Dette er 18. forsøg fra de engelske veteraner udi en progrock, der er blevet overhalet inden- og udenom af utallige musikalske retninger siden genrens storhedstid i 70’erne, mens gruppens storladne og ofte selvhøjtidelige udspil har skullet bruge crowdfunding for at holde sig i live.

Men her giver tilhænger-investeringen resultat. Ikke at Marillion skruer ned for hverken patos eller de vanlige Yes-Genesis-Floyd-lån, men dette virker som et album præget af indre smerte og kraft: F.E.A.R – Fuck Everybody And Run lyder deres lammende dom over en nutid og menneskehed, der kun tænker på sig selv, med en urørlig højfinans, der røver alle og lader menigmand betale, når de alligevel krakker – og møder de mennesker, der har slæbt sig gennem krigens rædsler … med en mur!

Musik med budskaber til eftertanke. Delt op i enkelt-sange plus tre små suiter, som kun for alvor kammer over i musiker-fan-værket The Leavers – og som ellers nok er storladen, men ikke ulækker svulstig i det spinkle håb for det bedre.
Det giver ikke nye fans, men de gamle får nyt mod…

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA