x
Jamie Lidell: Building a Beginning

Jamie Lidell
Building a Beginning

Mekaniske kattedyr tæmmes

GAFFA

Album / Kobalt
Udgivelse D. 14.10.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

Ovenpå den elektroniske funk-supernova som var det selvbetitlede seneste album fra 2013 vil Jamie Lidells nye udspil unægtelig virke som et skridt tilbage til den soul, som har smurt størstedelen af musikken fra briten, der flyttede til Nashville, Tennessee. Selvom Janet Jackson-vildskaben er blevet tæmmet, så er der stadig en masse perler at finde, hvis man dykker ned.

På overfladen vil Building a Beginning lyde som almindelig velproduceret soul til det næste middagsselskab og det er det også dybest set, men det er de små ting der gør albummet til lidt mere end Gavin Degraw eller Jamie Collum. Nothing's Gonna Change er f.eks. fyldt med små finurligheder i kor, blæsere og percussion som en jordnær og dybfølt Bernhoft. 

Genren bliver fulgt til dørs og som albummet skrider frem vinder Lidell mere og mere territorie fra amerikanerne. Det er en sand fryd med et gennemført gospel-nummer som Motionless og det næstsidste stykke Precious Years, der er en ganske unik blues-ballade båret udelukkende af harpe, violiner og Jamie Lidells nærværende sang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA