x
TOY: Clear Shot

TOY
Clear Shot

Klart skud fra Brighton

GAFFA

Album / Heavenly
Udgivelse D. 28.10.2016
Anmeldt af
Simon Yüksel Nielsen

Den psykedeliske bølge har vokset sig stor og, ifølge nogle, er den på vej mod et sammenstød med mainstreamens drænende favntag. TOY fra Brighton så dagens lys inden musikgenrens eksploderende renæssance, og med deres tredje udspil Clear Shot viser de, at den populære genre stadig kan besidde en særlig originalitet. Som kvintetten fra Brighton hidtil har bevist, bevæger de sig ikke alene i den rendyrkede psykedeliske lyd, men trækker også på elementer af krautrock og shoegaze. På Clear Shot er der skruet en smule op for melankolien, og den mangfoldige lyd, der har været kendetegnende for både TOY og byen Brighton, mødes af Camdens grumsede rendesten, hvor Pete Doherty og Kate Moss befandt sig i start-00’erne.

De gotiske og post-punkede elementer er i fokus på åbningsnummeret ”A Clear Shot”, men godt halvvejs inde i nummeret ruskes der op i det dystre og rå, og det psykedeliske orgel sætter ind. Det er gennemarbejdet og skarpt, det er rock uden alle skabelonerne, og det gør albummet overraskende uforudsigeligt. På ”Another Dimension” sendes lytteren igen ind i det kalejdoskopiske lydunivers, og på ”Clouds That Cover The Sun” skrues der op for drømmende.

Det eksperimenterende element er tydeligere på TOYs tredje udspil, hvor det psykedeliske mødes af den dystre og gotiske melankoli. Det er en ukompliceret musikalsk uforudsigelighed, og den er sendt afsted, som et klart og sikkert skud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA