x
CS Nielsen: Jericho Road

CS Nielsen
Jericho Road

Episke og dragende sange fra den danske Cash

GAFFA

Album / Songcrafter Music
Udgivelse D. 28.10.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

CS Nielsen lyder ikke særlig dansk og har aldrig gjort det. Han er nemlig en ydmyg fortolker af den amerikanske rootsrock, der hvor dæmonerne mødes til deres egen dans. Det er altså ikke den berusende og løfterige del af countrymusikken, som vi møder hos CS Nielsen.

Jericho Road er CS Nielsen tredje album, er produceret af Kim Hyttel, og der er tilstræbt en enkel lyd, hvor hver enkelt tone har en vægtig lyd. Og med CS Nielsens dybe og alvorstunge røst ser man de mange skæbner direkte i øjnene på et album, der tager det med livet alvorligt. I sit næsten kulderystende sangforedrag kommer CS Nielsen ganske tæt på forbilledet Johnny Cash uden at tage noget fra Nielsens sange.

De underliggende melodilinjer på Jericho Road kunne godt stå stærkere, som i den flotte Snake Handler, der har sin egen ildevarslende uro. Guitaristen Michael Lund er CS Nielsens faste musikalske partner, og han er da også garanten for sangenes iboende rastløshed med et tilbageholdende, men tydeligt guitarspil, der giver sangene liv.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA