x
Dawda Jobarteh: Transitional Times

Dawda Jobarteh
Transitional Times

Blandet udgivelse fra Dawda Jobarteh

GAFFA

Album / Stern's
Udgivelse D. 14.10.2016
Anmeldt af
Torben Holleufer

Det er en meget ambitiøs plade, herboende gambianske Dawda Jobarteh har lavet. 

Fem år er der gået siden han udsendte sin debut, som blev skamrost ikke mindst af engelske Songlines. Nu kommer så endelig den svære toer, og har den så været ventetiden værd? Jeg synes det ikke helt.

Bevares, Dawda Jobarteh har i sin tid i Danmark arbejdet en masse i jazzen, dels med Pierre Dørge og sidst meget succesfuldt med Stefan Pasborg. Her blev der virkelig prøvet ting af. Sådan er det også på Transitional Times, hvor der igen er besøg i Mikkel Nordsøs studie af den forrygende bassist Etienne Mbappe. Ligesom vennen Jakob Dinesen er forbi.

Dawda Jobartehs sangstemme er en smagssag. Han besidder en smuk og varm baryton og ynder at producere den med meget rum og støttekor. Det bliver vel meget, trods at det er en fin stemme, med en masse kant.

Pladen kommer rundt i mange hjørner. Der er en original version af klassikeren Kaira, som så mange har indspillet. Så er der en luftig vuggevise med Jullie Hjetland Jensen, som er sunget på dansk, og hvor titlen må være et koks i oversættelsen. Det er meget pænt.

Måske er det det, der er med denne plade. At den er meget pæn, men også at den ikke for alvor besidder de kvaliteter, der gør, at den bliver siddende i sindet, efter man har lyttet til den.

Og det er skuffende. Jeg havde nok forventet langt mere fra Dawda Jobarteh. For ja, han spiller fortsat forrygende på sin kora. Og der er et hav af rum og en snurrig jazzet følelse på pladen. Hvor jeg for alvor er glad for Bright Sky Over Monrovia, ligesom vi til slut får en traditionel kora-tur, som minder os om, at det trods alt er Toumani Diabates onkel, vi har i spil her.

Dawda Jobarteh vil meget og får vist mange retninger. Transitional Times indeed.

Men som samlet album er jeg knap så begejstret.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA