x
Justice: Woman

Justice
Woman

Disco Done Right

GAFFA

Album / Ed Banger
Udgivelse D. 18.10.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

Så mange mesterlige album har taget helt simple virkemidler og er gået hele vejen med dem i en svær balance af kendetegnende lyd og interessant afveksling. Den anden franske højt-profilerede dansemusiksduo Justice lever stadigvæk i 70'erne, men har på seneste album lagt de tunge tendenser på hylden til fordel for fløjelsfalset, spejlkugler og en favn fuld af glimmer.

Woman er et helstøbt album, der mixer den omfavnende pop fra D.A.N.C.E med al den hjemmelavede stemningsfyldte nostalgi fra Audio, Video, Disco. De, der synes, Gaspar og Xavier har solgt ud på deres oprindelige samplejonglering, vil ikke synes meget bedre om det nye, men vil måske charmeres af gennemførte gengivelser af den musik, de altid har hyldet. 

For første gang er der plads til, at musikken kan ånde og svæve som et retrofuturistik ridt på Saturns ringe. "Use imagination as a destination", synger et kor på Pleasure, og man bliver følgende lullet ind i en verden med markante hidsige violiner og dikterende basguitar. 

Selv albummets sidste og svageste del løftes op ved elegante afrundinger. Heavy Metal tager lytteren kortvarigt ud af illusionen med voldsomt orgel og et meget ikke-discosk tempo kun for at vende tilbage til den overordnede lyd af Jens Lyn og Moroder. Der kunne dog godt have været lidt mere til dansegulvet og lidt mindre til kitschede sci-fi-introer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA