x
A Tribe Called Quest: We Got It From Here... Thank You 4 Your Service

A Tribe Called Quest
We Got It From Here... Thank You 4 Your Service

Herlig rodebutik med venligt spøgelse

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 11.11.2016
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Til de flestes overraskelse var et sidste album under opbygning af et af hiphop-guldalderens største navne, og resultatet kunne risikere at blive både et nostalgitrip og en tynd omgang suppe kogt på de sørgelige rester af Phife Dawg. Men den undervurderede funky diabetiker har givet alt for at genskabe gruppens dynamik og kreere et sidste opus.

Lige fra programerklæringen på første skæring fornemmer vi vibrationerne og de små hår rejse sig: det er den afsluttende gruppeeksamen, og det går ikke stille af sig. BlackLivesMatter-bevægelsen og den amerikanske valgkamps had-retorik har gjort indtryk og giver en ny social platform for gruppen.

Energien i gruppen skuffer ikke med skiftevise 1-2 rim, der giver en oplevelse af, at der skal bruges albuer for at komme til mikrofonen (Dis Generation). En autoritativ Jarobi er tilbage efter 25 år (!) side om side med den mere jævne Consequence, men også med en revitaliseret Busta Rhymes fra den udvidede Tribe-familie, der udveksler pseudo-patois med Phife.

Q-Tip instruerer den kaotiske musik, der bobler og syder fra de aldrende mænds drengeværelse, kælderstudiet i New Jersey. Produktionerne er stadig lavet med teorien om en lav bund, en swingende trommeproduktion og ofte ud fra et definerende guitar-sample. Det er råt, enkelt i udtrykket og i ATCQ-ånden, men ikke tilbageskuende på noget tidspunkt, hvilket bl.a. arvtageren Kendrick Lamar (Conrad Tokyo) og superfan Jack White (Ego) er med til at vise. 

Resten af gruppen havde styr på det, så vi siger tusind tak for dine bidrag, Phife Diggy.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA