x
The Notwist: Superheroes, Ghostvillains & Stuff

The Notwist
Superheroes, Ghostvillains & Stuff

Overvejende vellykket live-album

GAFFA

Album / Alien Transistor
Udgivelse D. 14.10.2016
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Tyske The Notwist udgav allerede i 90'erne en håndfuld plader, men vi kender dem bedst fra det elektronisk orienterede og pop-sensible udtryk, der blev tilvejebragt på milepælen Neon Golden (2002), og som siden er blevet dyrket på yderligere tre plader.

Det er derfor ikke overraskende materiale fra denne periode, der dominerer nærværende live-udgivelse, som er optaget sidste år på UT Connewitz i Leipzig og har en samlet spilletid på cirka 100 minutter. Netop elektronikken tager indimellem overhånd i tilfældet The Notwist live, og der er øjeblikke og passager på Superheroes, Ghostvillains + Stuff, der utvivlsomt fungerede bedre i nuet end hér efterfølgende.

Når det er sagt, så er det på ret forbilledlig vis lykkedes at indfange stemningen fra denne aftenstund i det tyske, og det er forfriskende at bevidne, hvordan bandet har turdet ommøblere flere sange - samtidig er der en fin vekselvirkning mellem det polerede og det improviserede, det poppede og det eksperimenterende, der til sammen dokumenterer en betydelig vitalitet og spændvidde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA