x
Per Bloch: Kokoro

Per Bloch
Kokoro

Ambitiøst og vellykket

GAFFA

Bog / Stimuli
Udgivelse D. 08.09.2016
Anmeldt af
Ras Bolding

En bog med fotos og postkort, et download-album og otte sange på otte forskellige sprog og en solid mængde gæstemusikere – Per Bloch, som tidligere har kaldt sig Peerish, er ikke nogen udpræget beskeden herre.
 
Som man måske kan fornemme, er Kokoro et ambitiøst projekt af den slags, man ikke ser så tit på den hjemlige scene, og man må sige, at det her er meget gennemført og gennemtænkt. En god detalje er, at alle tekster findes oversat undervejs i den medfølgende bog, så selv hvis man ikke lige er så stærk udi græsk, arabisk og islandsk, så kan man stadig følge med.
 
Musikalsk bevæger vi os i retning af det, nogle kalder for kammerpop eller sågar barokpop; man kunne måske også sige liederpop – numrene tager udgangspunkt i en art popmusikalsk struktur med vers og omkvæd, men læner sig også op ad klassisk musik såvel som electronica, først og fremmest i instrumenteringen, som blander elektroniske instrumenter med bl.a. harpe, cello, flygel, etc. Det hele er skruet flot sammen, også i forhold til lyd og produktion.
 
Vi kommer dog ikke uden om, at inspirationen fra Martin Hall og dennes produktion fra et sted i halvfemserne og frem er endog meget stærk flere steder undervejs. Til syvende og sidst har Per Bloch kastet sig ud i noget, man, måske bortset netop fra Hall, sjældent finder på den danske scene, og han gør det godt tilmed; så der kvitteres med fire store stjerner herfra.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA