John Legend: Darkness And Light

John Legend
Darkness And Light

Forfærdeligt kedeligt album fra John Legend

GAFFA

Album / Columbia Records
Udgivelse D. 02.12.2016
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

”They say sing what you know, but I’ve sung what they want”, starter John Legend ud med at synge med sin karakteristiske stemme. John Legend er færdig med at please på sin nye plade Darkness and Light. Eller er han?

Den 37-årige sanger har skruet ned for den pladderromantiske flødesoul, som vi kender det fra Love in the Future fra 2013. I stedet er der skruet godt på for den groovy funk, som på Penthouse Floor (featuring Chance The Rapper), hvilket klæder Legend. Titelsangen er helt R. Kelly-dirty med en kælen falset, hvilket faktisk er ret frækt. At Alabama Shakes’ Brittany Howard er featuring på skæringen, gør den bestemt ikke værre – den kvinde er jo genial. Love Me Now er en fuldstændig ligegyldig popsang. Og sådan kører det egentlig videre – skæring fire til 12 er så helt åndsvagt kedelige og har nul nerve i sig.

Darkness And Light er et forfærdeligt kedeligt album, med undtagelse af førnævnte samarbejde med Brittany Howard. Der er altså langt fra dette album til den John Legend, der begavede os med Ordinary People og Oscar-vinderen Glory. Men John Legends stemme er jo rar at høre på, og dette album kunne sikkert godt ende under min mors juletræ i år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA