x
Glass Animals: How to Be a Human Being

Glass Animals
How to Be a Human Being

Der er ikke noget i vejen med at lave dobbelt hyldest til Cry Me A River

GAFFA

Album / Caroline International
Udgivelse D. 26.08.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

Hvis man kender Glass Animals, vil man tro fra første skæring, at alt er i den skønneste orden med de samme gamle jungletrommer og en vokal mere besat af bogstavrim og ordlyd end meningsfyldt lyrik. Allerede fra andet nummer mærker man, at kun forsanger Dave Bayley har bevaret sin lidt klæbrige sang, der gentagne gange drages af at skulle synge ord som baby og boy og baby boy. Resten af bandet har dog taget lyden med sig ud af regnskoven og ud på den åbne amazonflod. 

Glass Animals har med How To Be A Human Being ofret de radiovenlige tracks fra ZABA, men har til gengæld frembragt en udgivelse med lyden af eventyr. Albummets to første sange får pulsen op, mens Season 2 Episode 3 og Mama's Gun inviterer til mystik i mørket som en r&b-version af elefantens vuggevise. Så pludselig vil man høre et skamløst tyveri af den ikoniske melodi fra Cry Me A River.

Det britiske band har faktisk nosserne til at stjæle fra JT på både Cane Shuga og The Other Side of Paradise. På mange måder lyder dette album som et frækt kærlighedsbrev til Timbalands skæve og sampletunge produktioner. Paradise er dog et nummer ud over det sædvanlige og er utvivlsomt klimakset for albummets fortælling. Der er få sange som denne, der virkelig dyrker det tirrende forspil, før øregangen plastres til i en slasker af en catchy og kryptisk hitmelodi.   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA