x
Sleigh Bells: Jessica Rabbit

Sleigh Bells
Jessica Rabbit

Selv støj bliver slugt af poppens umættelige monster

GAFFA

Album / Torn Clean
Udgivelse D. 11.11.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

Med det mesterlige debutalbum fra Alexis Krauss og Derek Miller lød det ærlig talt ikke som om lyden af skrattende elguitarbeats mod heftig og sød popsang kunne bære ret meget udforskning. Men her er vi så, 6 år senere ved fjerde album fra Sleigh Bells. Det er desværre lidt som om den altafgørende balance mellem støj og skønsang er rykket tættere på de popsange, der hurtigt kommer til at blotte sig som ligegyldighed uden kant.

På Young Legends fra forrige album viste duoen at de sagtens kunne ramme deres egen version af popmusik, men det var kun fordi sang og musik spillede sammen uden modstød. Jessica Rabbits version af popsangen findes måske klarest i I Can't Stand You Anymore og lyder mere som et vers fra Treats med fokus på vokal og et enfoldigt omkvæd værdigt for en afbrændt metervare-countrysangerinde. Dårligt. Dertil gælder det at hvis de følgende sange ikke falder i samme grøft, så er det fordi de skyder langt forbi den kendetegnende lyd på et album, der tæmmer guitaren til fordel for nogle undervældende påfund.

Anden halvdel af Rabbit lyder som den spændende nye lyd, der kunne have været et mere kunstigt men fortsat sukkersødt og vildt lydbillede af synthsmæk og hidsige trommemaskiner. Lyt f.eks. til Baptism By Fire. Samtidig lykkedes det også gruppen at gå ekstra hårdt til den rockede side på den vellykkede Throw Me Down The Stairs. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA