The Flaming Lips: Oczy Mlody

The Flaming Lips
Oczy Mlody

De kosmiske syrehoveder er løbet tør for gode trips

GAFFA

CD / Warner
Udgivelse D. 20.01.2013
Anmeldt af
Finn P. Madsen

The Flaming Lips åbner deres nye album Oczy Mlody med en døsigt dunkende bas og et repeterende trommebeat. Opkaldt efter det fiktive stof af samme navn prøver de at transportere os ud i fremtiden på et musikalsk opus, hvor de efter udsagn lader Syd Barrett møde rapperen ASAP Rocky. Siden den fremmedgjorte og elegiske The Terror fra 2013 med udgangspunkt i frontmand Wayne Coynes egen miserable sindstilstand har Oklahoma-bandet leget sig op til overfladen igen på de udknaldede With A Little Help From My Fwends og samarbejdet med Mily Cyrus & Her Dead Pets. Begge er tvivlsomme parenteser på deres visitkort.

 

Bandet lyder på Oczy Mlody stadig, som om de har tunet ind på Dark Side Of The Moon med deres helt egen genkendelige og bevidsthedsudvidende sound. Desværre lyder store dele af albummet også som genbrug, hvor den magiske trylleformular synes brugt en del gange før. Den tungt slæbende og drømmende How er overjordisk, mens There Should Be Unicorns med tikkende rytmeboks til slut som et fortærsket hippiemantra proklamerer ”It will be the end of the world and the begining of a new love”.

 

Sunrise (Eyes Of The Young) og We Family med Miley Cyrus på gæstevokal lyder begge som et destilleret udtræk fra Yoshimi Battles The Pink Robots, hvor både melodi og opbygning er hørt før. På Nigdy Nie (Never No), Galaxy I Sink og Do Glowy males der på det store lærred, hvor bandet leger med hele maskinparken i en tranceagtig og søvndyssende tilstand. Havde den lille popperle The Castle ikke brudt lydbilledet, havde sidste halvdel af albummet nok lullet en i søvn. De kosmiske syrehoveder i The Flaming Lips synes sammen med producer Dave Fridman at være løbet tør for gode trips på Oczy Mlody. Måske er det en god idé at komme tilbage til virkeligheden med en ny producer i stedet for at køre i ring i den samme lille galakse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA