x
Kira Skov & Maria Faust : In The Beginning

Kira Skov & Maria Faust
In The Beginning

Fra de glemte fortællingers land

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 03.03.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er noget af et projekt, som sanger Kira Skov og saxofonist Maria Faust har kastet sig over med In the Beginning. Lige så meget et kunstprojekt som en musikalsk fortælling.

Albummet et indspillet i en gammel russisk kirke i en øde del af Estland, hvor sangene bygger på glemte estiske fortællinger. Og med optagelserne i kirken med et estisk kor og blæsere er In the Beginning en sælsom og meget stemningsfuld musikalsk rejse.

Man fornemmer tydeligt kirkerummet med koret og Kira Skovs messende sang, der fanger følelsen af det glemte og fortabte. Det er i høj grad en musikalsk søgen, hvor ikke mindst Kira Skovs vokal og Maria Faust saxofon er i konstant bevægelse på vej mod et ukendt sted. Kira Skov synger derfor med en forsigtighed og respekt, da hun ikke ved, hvad der viser sig om hjørnet.

In the Beginning er blevet et dragende album, der bygger på korsangenes opbygning og saxofonens udpinte søgen. En tilgang til musikken ikke ulig PJ Harvey, som også er en af Kira Skovs store inspirationer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA