x
De Danske Hyrder: DDH

De Danske Hyrder
DDH

Fesen hyrdetime

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 03.03.2017
Anmeldt af
Anders Hjortskov

De syv halvsnalrede hyrder har masser af tur i den og masser hits på YouTube, Spotify og lignende digitale tjenester. De har ramt ned i et stort og ungt publikum med sange om druk og fisse – medmindre de bliver hjemme og ser Den Store Bagedyst med kæresten (Fucked Mig Up).

Temaerne kredser om ungdommens kvaler med Messenger-beskeder, bræk på gulvet (Orkan) og Tinder-matches – det kunne jo godt hæves op til et højere niveau, men det bliver det bare ikke. Fokus er på at lave hooks til klubben og ufarlige linjer fra det ujævne hold af rappere i kollektivet, som Spilletøs brutalt illustrerer.

Man kan jo ikke hygge sig uden at drikke, som ungdommen nu til dags banger i den lystige M.K.I.H.S.U.A.D., der giver drengerøvene lidt medvind. Don Luc og T.O. skal have, at de har produceret et gennemført og vellydende album, der er radiovenligt og til tider også lækkert eksekveret. Mentor Orgi-E må have set potentialerne i De Danske Hyrder på sigt og har måske været mere forblændet af ophavet fra Albertslund og streaming-tallene end evnerne på mikrofonerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA