x
Suspekt: 100% Jesus

Suspekt
100% Jesus

Vestegnens Skrappe Drenge

GAFFA

Album / Universal
Udgivelse D. 17.02.2017
Anmeldt af
Anders Hjortskov

De står stadig, Suspekt. For ingen slukker de her stars. Sjette opus fra én af Danmarks stærkeste rapgrupper er en sejrsrunde for vestegnens frelsere. Trioen er tilbage på egnen ligesom Daniel Agger, men tager inspiration med fra USA, Brasilien og Thailand med i bagagen.

Orgi-E og Bai-D har perfektioneret deres lyriske formåen og synergien mellem de to grovkornede og dynamiske vokalister. Nu åbner de for en mere voksen tilgang til sangskrivningen, og det klæder dem på Kriminel og især på hyldesten til den afdøde rapper Linkoban på Ling's Sang, hvor tunge emner som cancer og døden bliver behandlet.

Suspekt balancerer naturligvis stadig på grænserne mellem voldsfantasier, lummerhed og porno, og det skal vel også tages som en mere voksen tilgang til formularen, når Orgi-E “boller dig i numsen til P8 Jazz”. Hun Blev Bare Så Glad fortsætter det spor over et lækkert trap-lydspor, der endnu en gang udvider Suspekts instrumentale repertoire. Hvem sagde talende vaginaer?

Rune Rask har defineret dansk hiphop i årtier og fortsætter med sætte tonen i dette triumferende overflødighedshorn. Rendyrket westcoast g-funk i Hæld Op, ekstreme strygere i Linen Ud (med en gengældt tjeneste fra Benal) og ren spaghettiwestern på Pilgrim. Widescreen-soundtracket fortsætter på titelnummeret, hvor de tre hovedpersoner rider mod solnedgangen mellem boligblokken, mens “Helle-pigen hun ryger smøger”. Det er 100% lækkert, 100% Suspekt og helt sikkert 100% Jesus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA