x
Gonjasufi: Mandela Effect

Gonjasufi
Mandela Effect

Knasende verdensmusik på genrotation

GAFFA

Album / Warp Records
Udgivelse D. 03.09.2017
Anmeldt af
Jens Dræby

Da Sufi And A Killer udkom, var Sumach Ecks lidt af en ener med sin skrantende stemme og sin støjende og verdensædende hip-hop-soul som Gonjasufi. Fordi debuten gav så meget frisk støv til en scene, der nemt begynder at træde vande, kom der selvfølgelig en remix-udgivelse, og nu omtrent seks år efter bliver det seneste album Callus også suppleret med en udgivelse af lidt coversange, remixes og alt andet genbrug, som urbanmusikken dikterer. 

Dette spindelvæv af musik præsenterer sig væsentlig mere elegant end traditionelle b-side-plader og remix-udgivelser. Hele det nye album lever og ånder i Afrikan Spaceship, der i sin originale form ikke var meget mere end en støjende atmosfærisk reference til George Clintons afro-sci-fi. Her til gengæld vender Ecks' klagesang tilbage igen og igen på energiske og fyldige nye produktioner af King Britt, Ras G og Shabazz Palaces. Ræfrenet, der gentages på tværs af albummet giver en betryggende illusion om 16 stykker som ét helt stykke musik. 

Albummet bliver en overraskende gennemført lytteoplevelse, fordi konceptet om falske kollektive konstruerede minder som Nelson Mandelas død i fængslet bliver respekteret på et album, der ikke spoleres trods rigtig mange kokke. Hver enkel gæst og remixer tilføjer højst tempo, energi eller mekanik til Sufis tætpakkede lydunivers, og resultatet minder om et råt stykke med Massive Attack uden store eller spændende svinkeærinder.    


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA