Drake: More Life

Drake
More Life

Globalt overflødighedshorn

GAFFA

CD / Cash Money
Udgivelse D. 21.02.2017
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Hvad er Drakes nye udgivelse for en størrelse? Et mixtape? Et album? En playliste ifølge ham selv og en definition, som giver kongen af de urbane salgslister frie tøjler til at stjæle musik og sammensætte gæstelisten, som han selv vil. Og det er, uden vi rigtigt kan kritisere det ud fra normale standarder. Det er meget smart.

Gæstelisten tæller naturligvis toppen af poppen: Giggs og især Skeptas Interlude repræsenterer Englands sprudlende grime-scene, Black Coffee står for Sydafrikas rene energi på Get It Together, og Kanye West giver ufokuseret stjernestatus for blot at nævne et par. Men gæsterne og musikken får rigeligt med plads, det er sådan set Drakes genistreg på More Life.

Albummet falder i lige dele velproduceret tropisk verdenspop, indtelefonerede trapvers og r&b-sangere i superkvalitet i løbet af de 22 numre. Unge Jorja Smith stråler og får en proper introduktion, mens Drake leger dj og stjæler fra storhits fra alt fra J-Lo til Lionel Richie til at understøtte sejrsrunden.

Madiba Riddim er dryppende kokusmælk og viser sammen Passionfruit, at de tropiske rytmer i verdenspoppen stadig er i høj kurs hos rapperen. Views var velsælgende spredehagl, og More Life følger som sådan i kølvandet målt på populariteten og i samme metode: bragende velproducerede singler samlet sammen med musikalske inspirationskilder i øst og vest.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA