x
Joe Goddard: Electric Lines

Joe Goddard
Electric Lines

Der er strålende ude på dansegulvet

GAFFA

Album / Domino Recording
Udgivelse D. 07.04.2017
Anmeldt af
Jens Dræby

Det andet album fra Hot Chip og 2 Bears-produceren handler om de kabler der forbinder alt elektronisk musik. Disse forbindelser er der hårdt brug for på denne optimistiske hyldest til dansemusik gennem fem årtier, for ellers er albummet lige lovlig omfavnende og retningsløst på tværs af 10 ellers gennemførte tracks. Joe Goddards nye er holdbart disco-håndværk, drilsk techno og ufarlig synthpop på en og samme gang.

Eminent 70'er-dance som Lose Your Love og Home kan kun gøre de discofile franskmænd fra Justice gule af misundelse og Electric Lines havde sikkert været et gennemført mesterværk, hvis Goddard var gået lidt længere i spejlkuglens glitter. Istedet bliver lytteren hevet med på en forvirrende guidet tour i Goddards inspirationskilder. Lasers er kærlighedsbrevet til Tysk techno, Truth Is Light leger fornemt med den britiske 2-step, der havde sin storhedstid i overgangen til det nye årtusind. Hot Chip-frontmand Alex Taylor er også lige på besøg under det tyggegummi-søde titelnummer.

På samme måde som Hot Chips musik, drukner Electric Lines for meget i en kompromisløs kærlighed til popmusikken og de enkle greb, der hurtigt fjerner glæden fra udfordrende musik. Første nummer med Jess Mills aka SLO starter ret dragende med hvid støj, barnelatter og en fjern melodi for at blive til lidt af introen fra noget Blood Orange og til sidst udvikle sig til et pragteksemplar af konventionel blog-pop.     


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA