x

The Everly Brothers
Harmonies From Heaven

The Every Brothers - mere end "a head with two voices"

GAFFA

Blu-ray / Eagle Vision
Udgivelse D. 01.02.2017
Anmeldt af
Henrik Friis

Det kan godt være, mange i dag først og fremmest tænker på The Everly Brothers som de to lyse stemmer med superharmonisk fornemmelse og softklassikere som All I Have To Do Is Dream.

Men at The Everly Brothers kom i andet geled af den hvide rock’n’roll-bølge i slutningen af 1950’erne, er dette bluray-portræt med til at understrege: Som Elvis, Jerry Lee Lewis & co., var de lige så inspireret af country, men også gospel, Chuck Berry og de andre farvede stjerner - og så Boo Diddley, hvis huggende guitar-stil blev brugt i gruppens første hit Bye Bye Love.

Brødrenes guldalder i slut-50’erne/start 60-erne var ikke tv’ets. Men de grumsede klip der trods alt er - lagt sammen med interviews med bl.a. Art Garfunkel, Graham Nash, Keith Richards og Don Everly - får trods alt er skabt et fint billede af tiden og brødrenes indflydelse. Men også et lidt uforløst portræt af to meget forskellige brødre, som uanset hvad formåede de at inspirere Beatles, Stones og Simon & Garfunkel, inden de overhalede brødrene popularitetsmæssigt. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA