x
Fløjl: 1981

Fløjl
1981

Halvkedeligt retrospekt fra erfarne poprockere

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 28.04.2017
Anmeldt af
Jeppe Søndergaard

To singler er allerede ude fra det erfarne pop-rockband Fløjls nye skive 1981. Det lyriske hovedtema er et retrospektivt kig på barn- og ungdommens rastløse søgen på svar om dette og hint, krydret med storbyfortællinger fra voksenlivet.

Kontrasten mellem det barnlige og det voksne virker egentlig i sig selv som et spændende tema, men det bliver aldrig rigtig foldet helt ud på pladen. Annas Rum har en fin tekst, og forsanger Peter Hegård synger bl.a. den hyggeligt lommefilosofiske strofe: “badekarsnedsænket krop, en dag holder hjertet op”. Sangen er dog også, rent musikalsk, meget fersk, mens den parforholdsgranskende Mon Vi Kommer Gennem Det Her forbliver en lettere monoton affære (måske meget rammende på nogle parforhold), takket være et lidt for gentagende arrangement.

Et af lyspunkterne er Flerstemmig Kærlighed (fin titel i øvrigt), der fungerer godt med dens nedbarberede arrangement og knapt så hektiske lyd, men i det store hele er 1981 et omend ihærdigt, så lidt for ujævnt bekendtskab.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA