x
Elektroduo slukkede Spot Festival før tid

AyOwA, Spot Festival, Altas, Aarhus

Elektroduo slukkede Spot Festival før tid

Anmeldt af Josephine Andersen | GAFFA

AyOwA. Denne bogstavkombination gav ingen resultater, da jeg inden koncerten bladrede igennem GAFFAs arkiver. Derfor kommer først en hurtig update på, hvem AyOwA egentlig er. 
Duoen AyOwA består af Nicolai Kornerup og Hannah Schneider, to gamle venner, der har fundet sammen på et fundament af modularsynths og danske tekster. Genren er elektronisk, lyden er minimalistisk og blandt forbillederne er Mikael Simpson.

Rammen for aftenens koncert var Atlas, et af de lidt mindre spillesteder med plads til 300 personer. Der var dog stadigvæk god plads i lokalet, da duoen gik på scenen, og i takt med at koncerten skred frem, blev der mere og mere gulvplads rundt om i salen. Og det billede er måske meget sigende for koncertens indhold.

Pakket ind i instrumenter og ledninger i alverdens farver fremførte AyOwA sine udvalgte numre for de fremmødte folk. Duoens musikalske udtryk er meget drømmende, flyvsk og til tider en anelse flagrende, hvilket måske kan være en af årsagerne til, at folk slet og ret mistede interessen og forlod stedet, før koncerten nåede sin ende.

De, der blev, fik mulighed for at blive fanget i en boble bygget af synthlyde og stortrommeslag. Og gudskelov, at der var en trommeslager til at pifte sættet op, for ellers var det for alvor blevet en søvndyssende affære. Numre som ”Sommer”, ”Newcross” og den nyeste single ”Fri” flød ind og ud imellem hinanden og dannede en halvkedelig atmosfære uden sammenhæng.

Om det havde været en anden oplevelse, hvis mængden af alkohol i blodet havde været større, forbliver et ubesvaret spørgsmål, men at dømme ud fra de omkringstående personer tyder alt på, at svaret ville være ja. Halv- og helsnalrede mennesker stod med lukkede øjne og rokkede så forsigtigt, at der var reel risiko for, at de ville tippe, hvis man stødte ind i dem. Den førnævnte boble blev aldrig for alvor brudt, og forbindelsen mellem AyOwA og publikum blev aldrig rigtig etableret. Sangene drev sammen i et sammensurium af elektrolyde og hi-hat og dannede en lidt ensformig musikalsk oplevelse, der mere tilskyndede til at gå hjem end til at gå videre.

Summersummarum, elektroduoen havde helt sikkert gode intentioner og ideer, men det blev bare ikke til meget mere end det.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA