x
Lars Virkli: Gennemrejse

Lars Virkli
Gennemrejse

Krøllede rejsenotater

GAFFA

Album / Echo Out
Udgivelse D. 05.05.2017
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Rejsemetaforen er en gammel traver i sangskrivning. Kan man overhovedet tilføje noget interessant på den konto? Det samme kunne måske siges om hiphop-genren, der ofte sidder fast i den samme velkendte suppe.

Ind træder Lars Virkli. Han har egentlig været her længe med nogle af de bedste projekter i den danske undergrund med Asbestose og Tudsegammelt, men nu som en soloartist med lillebror IngrediJens på knapper. Og med nye indtryk fra notatblokken, der har fulgt ham fra Iran til Brasilien.

Det er lyden af en voksen rapper, der har erfaringerne fra scenen og eget liv med sig. Fra knuste hjerter til dødsfald og afsavn, men også med forelskelse og rejseglæde i backpacken. Ruller viser det tætte sammenspil mellem det herligt gumpetunge samplebeat suppleret med pocketpiano-lyde og Lars Virkli, der har “Fråde i min mundvig, som en brunstig, rund Simon Spies efter en ung pige.”

Det handler om rim på endelser, men sproget kan også kanalisere andet end blot krøllede rimkonstruktioner. Observationer af ulovlig kærlighed og afsavn på En Mand På En Bro med et uvirkeligt bagvendt sample viser hr. Virklis potentiale, ligesom Enkeltbillet, hvor rejsemetaforen bliver kløgtigt anvendt til et mistet familiemedlem.

Retur lukker bogen med rejsenotater blandet med lydbidder fra Mumbai og trommer fra Brooklyn. Gennemrejse viser, at med kreativitet og noget på hjertet kan en fortærsket musikgenre og en gennemprøvet metafor være inspirerende og vedkommende endnu en gang. Tak for turen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA