x
Feist: Pleasure

Feist
Pleasure

Canadisk nydelse

GAFFA

Album / Polydor
Udgivelse D. 28.04.2017
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Den canadiske sanger/sangskriver Feist fik et veritabelt gennembrud med sit tredje album, The Reminder (2007) og levede til fulde op til selv samme, da hun fire år senere slap opfølgeren Metals.

Yderligere seks år er gået, og omsider er kvinden nu klar med nye toner i form af albummet Pleasure. Et værk, der i særklasse er hendes mest utilgængelige til dato – det er slet og ret en betydeligt sværere og mere krævende sag end nogen anden af kunstnerens tidligere bedrifter. Sværere, men ikke svagere af den grund – også Pleasure er fængslende og fascinerende, opfindsom, uforudsigelig og helt enkelt spændende på en måde, vi ikke ofte oplever.

Albummet viser Feist fra en usædvanligt nedbarberet side, men samtidig en side, hvor hun ikke nødvendigvis er mindre legesyg – numrene lægger i reglen forsigtigt ud, men der bygges på, og selv om der er noget nøgent over udtrykket, så er der også masser af lag og tyngde at komme efter.

Der er ikke stærkt iørefaldende, alternative pop-perler i dette hug, men til gengæld er der en blændende sammenhængskraft pladen igennem, og der er for albummet ekstraordinært gode numre i den gribende I Wish I Didn't Miss You, den rørende Any Party med den så forrygende finale, den episke Century, hvorpå Jarvis Cocker såmænd optræder, og den blide, sødmefulde Baby Be Simple.

Pleasure ér en nydelse – det er et intimt og kompromisløst værk, der smukt åbenbarer ophavskvindens skarpe pen, unikke stemme og idérige guitarspil.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA