x
Ingen fest med Duné

Dúné, Engage Festival, Refshaleøen

Ingen fest med Duné

Anmeldt af Signe Aarestrup | GAFFA

Arkivfoto

Lørdag aften kom det danske band til at stå i en situation, som forsanger Mattias Kolstrup ”har haft mareridt om at opleve”, da teknikken satte en stopper for koncerten efter første nummer.

Det danske rockband Duné, som sidste år udsendte deres fjerde studiealbum ”Delta”, spiller lørdag aften til det nye, københavnske skud på festivalstammen Engage Music Festival. En en-dagsfestivalen, der har til formål at hylde og skabe opmærksomhed omkring danske veteraner.

Allerede efter det første nummer, ”Hedonism”, må de dog afbryde koncerten på grund af tekniske problemer med keyboardet.

– Så er det jo min opgave at forsøge at stå her og padle imens, konstaterer forsanger Mattias Kolstrup.

Og det forsøger han så. Ved at få publikum til at synge ”åh, åh” efter først at have fortalt dem, at det er hans erfaring, at der tit er mange blandt publikum, der ikke kan synge, men at det lyder rigtig godt, når de alle sammen synger sammen. Den sidste del af den påstand vil undertegnede godt have lov til at betvivle, men point for forsøget, der dog alligevel ender med, at sangeren forlader scenen, da det bliver tydeligt for enhver, at de tekniske problemer ikke er så hurtigt løst som håbet.

Der går omkring tre kvarter, før bandet går på scenen igen. Og da de endelig kommer frem, er det med den skuffende besked, at teknikken ikke står til at redde i denne omgang. De tre musikere, der ellers er kendt for at give den gas, når de spiller live, må nu nøjes med et kort, akustisk sæt.  

Det er såmænd meget hyggeligt, når Piotrek Wasilewski sætter sig med benene dinglende ud over scenen og slår på bassen, mens Mikkel Balle klimprer på guitaren og Mattias Kolstrup synger sig igennem en lejrbålsagtig version af ”80 Years” fra debutalbummet ”We Are In There, You Are Out Here” fra 2007. Det er tydeligt, at de alle tre kan deres kram, og selv under de ærlig talt noget uretfærdige omstændigheder er der stadig masser af power over Kolstrups stemme på nummeret, som stammer fra dengang, der var mere indierock end elektropop over Duné.  

Der går dog igen lige vel meget fællessang i den, når Kolstrup i desperat et forsøg på at engagere publikum til igen og igen holder mikrofonen ud mod forsamlingen og beder dem synge med. Den del af publikum, der har holdt ventetiden ud, støtter dog fint op om gruppen med både sang og klap undervejs.

Alt i alt må man sige, at Duné gør en ihærdig indsats for at spille den op fra slap under omstændigheder, de virkelig ikke har været herre over, men det bliver alligevel næsten tragikomisk, når de afslutter med en af afdæmpet version af den ellers ret fede ”Searching for a Party”. Der var mildt sagt ikke meget fest over den her koncert.

 

Sætliste:

Hedonism

Heiress of Valentina

80 Years

Searching for a Party


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA