Major Lazer: Know No Better

Major Lazer
Know No Better

Lazermajoren på våbenhvile

GAFFA

EP / Mad Decent
Udgivelse D. 01.06.2017
Anmeldt af
Jens Dræby

Der var engang, hvor Major Lazer stod for skøre påfund og karismatiske edm-sange, der skubbede til og trak i de gængse tendenser med en solid hyldest til jamaicanske sangere og rappere. Som ep-coveret antyder, har gruppen med det nuværende line-up Diplo, Jillionaire og Walshy Fire oven i købet droppet den gennemgående maskot af en animeret sci-fi-blacksploitation-figur, og med majoren har lyden også mistet meget af den kant, der trods alt overlevede på tværs af de seneste album og ep'er.

Diplo og co. har altid været eminente til at sætte gæsterne i centrum for at hive stærke performances frem, uanset om det er MØ, Bruno Mars, Amber Coffman eller Sean Paul. Eller det vil sige i hvert fald indtil nu, hvor det overproppede titelnummer lyder som blødsøden metervare-dancehall-edm, og Sean Pauls opfølger til live-favoritten Come On to Me lyder som en parodi på de kategoriske spansksprogede hits, der plager radioen, dansegulvet og festivallejrene fra det sekund, solen titter frem.

Jump med Busy Signal, co-produceret af danske Nonsens, lyder til gengæld i en snæver vending som noget af det mere spændende helt tilbage fra Guns Don't Kill People eller Free the Universe og er et umiskendeligt Major Lazer-nummer, der vil gøre sig godt til blafrende tøjstumper og pyroteknik i live-sammenhæng. Også Sua Cara giver rigtig god plads til de to iltre brazilianske sangfugle Anitta og Pabllo Vittar til fordel for en øredøvende baslyd. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA