x
Fredagsmatine under bøgekronerne

Tue West, Skive Festival, Little Green Stage

Fredagsmatine under bøgekronerne

Anmeldt af Troels Frøkjær | GAFFA

Tillad mig at sige det, som det er: Når vi snakker Tue West, så er der intet, der er normalt, hverken på plade eller live. Her er tale om en helt unik kunstner, der altid går sine egne snoede, besynderlige veje. Således også på Skive Festival fredag, hvor bandet valgte at have lydprøve helt frem til koncertens starttidspunkt klokken 14.30, hvorefter alle syv mand så til koncertstart vælger at forlade scenen i tyve minutter. Usædvanligt, ikke sandt?

 

Fra frygteligt til magisk

Sikkert som Amen i kirken er det også, at to koncerter med Tue West aldrig forløber ens. Jeg blev som mange andre ”totalt solgt” med hans selvbetitlede debutalbum, som efter min mening virkelig er et dansk pop-mesterværk og udkom i 2003. Derfor har jeg oplevet Tue West live rigtig mange gange efterhånden. Og oplevelserne går fra helt forfærdelige og til helt magisk fantastiske.

Den sidste slags oplevede jeg for mindre end to måneder siden på det nye, helt vidunderlige lille spillested Generator i Ringkøbing. Mens jeg til gengæld husker en koncert på Fermaten for år tilbage, hvor Tue, hvis jeg husker rigtigt, stillede op som trio, hvor jeg virkelig tænkte, at nu havde manden da fuldkommen ”tabt sutten” og var oprigtigt bekymret for hans mentale helbred.

Koncerten i går under de smukke bøge var lidt midt imellem de to omtalte koncertoplevelser.

 

Op ad bakke

Det var en svær opgave, Tue og bandet var sat på. Det var ikke meget mere end en håndfuld mennesker på pladsen, da klokken var 14.30, og folk kom bare dryssende efterhånden i de fem kvarter, bandet spillede og holdt sig i øvrigt på ”sikker ”vestjysk” afstand.”

Bandet lagde ud med en lidt usikker udgave af ”En Kone Husker Alt” fra Tues dejlige plade ”Vi Er Nået Hertil” fra 2008, mens vi derefter hoppede tilbage til debutpladens smukke ”Sig Du Er sikker (Værelse Med Udsigt)” med en karakteristiske linje fra Tue Wests tekstunivers: ”Sig du er sikker, så falder jeg fra, jeg vil elskes i stormvejr, hvor ingen ta’r ansvar.”

 

Showmanden blev i bussen

Vi fik flere helt nye sange i løbet af koncerten, hvilket var fint, men trak lidt på publikums tålmodighed, hvor de fleste kunstnere til et festivaljob ville have valgt at spille et mere ”greatest hits-sæt” – men ikke Tue fra Hundested, naturligvis.

Bedst blandt de nye sange fungerede ”Kender Du,” som blev lanceret på You Tube for halvanden måned siden. Sangen er en duet, hvor Tue Wests nye makker Mads Mouritz’ smukke lyse stemme løftede sangen. En Tue West-sang, kringlet og underlig, som når de er bedst: ”Kender du til havet?” ”Kun fra halsen og ned.”

Mads Mouritz har i øvrigt udgivet mange skønne plader i eget navn og har gennem flere år haft et succesfuldt samarbejde med forfatteren og barndomsvennen Lone Hørslev. Check for eksempel den fremragende plade ”Så Er Det Sagt” fra 2007 ud ved lejlighed.

Mindre godt fungerede Tue Wests nye sang om sex, som til gengæld var helt vidunderlig til koncerten i Ringkøbing forleden, hvor Tue West også viste sig som en hamrende morsom showman. Showmanden havde Tue desværre glemt i bandbussen denne fredag i Skive.

 

En sikker afslutning

Til slut i koncerten kom der lidt for publikum at synge og vrikke med på: ”Hun Er Fri,”  ”Vent På Mine Sange” med det skønne klaverostinat og naturligvis Tue Wests mest kendte sang ”En Sang Om Kærlighed” fra debutpladen.

Alt i alt en hyggelig eftermiddag, hverken mere eller mindre.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA