x
Enkelt og overbevisende

Run The Jewels, Northside Festival, Green Stage

Enkelt og overbevisende

Anmeldt af Rosa Louise Stilgren | GAFFA

Somme tider skal der virkelig få virkemidler til, før at en koncert bliver bølgebrusende og dragende. Når der lægges ud med toner af Queen-klassikeren “We Are The Champions”, så er stien allerede brolagt. Himlen havde øjeblikke forinden lukket sig igen efter silende regnbyger, og de fleste regnjakker var derfor bundet om livet, da hiphop-duoen entrerede. “We came to burn this motherfucker down,” lyder det fra karismatiske Killer Mike. Og tændt ild blev der. En ild, der var så rødglødende og altopslugende, at selv ikke de stride strømme af regn, der senere strøg ind over pladsen, kunne slukke den igen.

Den tunge, rungende bas forplantede sig hurtigt til pladsens muddergulv, men publikum hoppede ufortrødent og bekymringsløst mellem hinanden. Skulder om skulder, regnfrakke mod regnfrakke. Netop den samhørighed blev opildnet af duoen, der mellem numrene talte til gæsterne, som var det et glædeligt gensyn med gamle venner. Der kom sympatiske opfordringer til at hjælpe hinanden på benene, hvis nogen faldt, latter og smil, og små anekdoter. Duoen lukkede meget hurtige hånden om deres publikum, præcis som deres karakteristiske knytnæve og håndpistol.

Trackstar the DJ sørgede for hvinende scratching og skarpladte beats, der strøg over pladsen og direkte ind i rygmarven, mens El-P og Killer Mike spyttede ord ud som skud fra et haglgevær. Enkelt, overbevisende og med en nerve og karisma, der ikke fornægter sig. Det ene nummer ebbede ud til lyden af det næste, og det hele blev orkestreret med stålfast energi. Ikke overraskende fik både den amerikanske præsident og de højreorienterede partier et ordentligt nakkedrag med en hæs brandtale og til lyden af den tordnende “Lie, Cheat, Steal”.  Vokalerne kunne til gengæld have stået skarpere, så ordene for alvor kom til deres ret. 

Run The Jewels leverede hiphop af højeste karat til festivalen, der tog imod med åbne arme. De var i øjenhøjde, energiske og beviste, hvor mange facetter et beat og en tekst i virkeligheden rummer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA