x
The Charlatans: Different Days

The Charlatans
Different Days

Bløde vibrationer fra engelske veteraner

GAFFA

Album / BMG
Udgivelse D. 29.04.2017
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Madchester-overleverne med sympatiske Tim Burgess bygger på dette, imponerende, trettende album videre på den mere dæmpede melodiske klang, der har kendetegnet dem de sidste plader.

Hey Sunrise starter ganske blødt ud, som en fredsommelig opvågnen, inden den fine Solutions viser bandets tæft for at flette deres signatur Hammond-orgel-klang ind.

Titelnummeret starter med et japansk speak og er med Burgess’ smooth vokal og mellow akustiske guitarspil et højdepunkt på albummet sammen med den mørke Not Forgotten og den flotte Let’s Go Together. Sidstnævnte løftes af både et godt kor og albummets bedste samspil med keys og Mark Collins' sikre guitarspil.

At bandet fletter flere små intermezzoer ind med klaver og lydbidder virker lidt forceret og bryder rytmen, og sammen med den uelegante synth-groover Not Again og den rodede Live In the Same House sætter dette små ridser i et ellers flot album af et band, der fortsat trodser al modstand med hævet hoved og en sikker fornemmelse for, og tro på, egen stil.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA