x
Halvsøvnig omgang fra Jack Whites eks

Karen Elson, Roskilde Festival, Pavillon

Halvsøvnig omgang fra Jack Whites eks

Anmeldt af Peter Ramsdal | GAFFA

Karen Elson er måske bedst kendt som Jack Whites ekskone. Hun har dog også selv udgivet et par album, hvoraf specielt det første produceret af Jack White fik en pæn modtagelse. Fredag eftermiddag kunne publikum på Roskilde Festival opleve den tidligere model med det rustrøde hår på Pavillon-scenen, mens regnen stille silede ned ad teltdugen.

Inden for i tørvejret diskede Karen Elson og band op med traditionel singer-songwriting med et kraftigt twist af country. Lyden i teltet var varm og god, men eksempelvis det fine og elegante harpespil fra hendes seneste album "Double Roses" forsvandt let i lydbilledet, og tilbage stod en traditonel og lettere gumpetung country-musik. 

Karen Elson indledte med "Wonder Blind" fra hendes seneste album og sættet var også primært hentet herfra tilsat et par coverversioner af blandt andre Donovans "Seasons of the Witch" og Roy Harpers "Another Day", hvilket dels vidner om, at Karen Elson har god musiksmag, dels, at hun henter sin musikalske inspiration halvtreds år tilbage i tiden.

Coverversionen af Roy Harpers fine "Another Day" var i øvrigt en lidt bleg version og tilføjede ikke noget til en af musikhistoriens fornemmeste sange. Bedst var Karen Elson, når bandet kom til at fylde i lydbilledet og der var fremdrift i sangene, som i "The Ghost Who Walks" fra debutalbummet, mens flere af de andre sange ikke for alvor flyttede sig ud af stedet. I det hele taget var koncerten en lettere søvndyssende affære, der ikke for alvor fik vækket publikum, der dog virkede ganske godt tilfredse med at stå under teltdugen. Alternativet var ikke særligt tillokkende.

 

Sætliste:

Wonder Blind

Double Roses

A Thief At My Door

Distant Shore

Ashes

Hell and High Water

Season of the Witch (Donovan cover)

Another Day (Roy Harper cover)

Ghost who walks

Call Your Name

The End

Wolf

 

 

 

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA