x
MIddelmådig Sizzla

,

MIddelmådig Sizzla

Anmeldt af Henrik Bæk | GAFFA

Med Fought For Dis, udgivet på producent Anthony Senior respekterede Al.Ta.Fa.An label med base i Kingston, Jamaica, tilføjer Sizzla Kalonji endnu et album til sit omfattende katalog, der tæller mere end 50 album siden debuten Burning Up fra 1995. Det nye album består af kun 10 numre, heraf en række tidligere udgivne singler. Blandt disse finder vi den succesfulde kombination mellem Mark Wonder, Gentleman og Sizzla i nummeret Do Not Worry fra 2012 samt Much More, der stammer tilbage fra 2009 på den smittende Security-rytme.

Udover titelnummeret, der rummer sublimt saxofonspil med Dean Fraser på en bouncende cool laid back reggaerytme, så er det disse tidligere udsendte numre samt Love You Jah Jah og kombinationen med Capleton og Vershon i Happy For You, der gør sig bedst på et album, som desværre også rummer et par unødvendige fillers som hip hop/dancehall-konstellationen mellem Sizzla og M1 Dead Prez, der er mindre heldig. Værst er dog kombinationen med den ukendte Sugar Cane, der på nummeret Jamaica rammer den dybeste bund.

Selv når Sizzla ikke rammer tidligere ekstremt høje niveau som på udgivelserne Black Woman & Child, Good Ways, Ain’t Gonna See Us Fall, I-Space eller Soul Deep, så er Sizzlas musik stadig bedre end gennemsnittet. Sizzla er et ægte ikon – måske den vigtigste kunstner, reggaemusikken har oplevet i de sidste 25 år – og alene af den grund er Fought For Dis en gennemlytning værd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA