x
Bittersød originalitet fra canadisk veteran

Feist, Haven Festival, Meadow

Bittersød originalitet fra canadisk veteran

Anmeldt af Torben Holleufer | GAFFA

Leslie Feist favner det meste. Den canadiske sangerinde, sangskriver og guitarist kan se tilbage på en lang karriere, både som soloartist og som medlem af orkestret Broken Social Scene. En karriere, der til stadighed har været bygget på en dybt original tilgang, hvor der har været plads til æteriske sangforedrag af den bittertsøde slags fra hendes smukke stemme, der bryder vidunderligt ikke ulig den måde vi kender fra countrymusikken. Ligesom hun mestrer fingerspillet på sin akustiske Martin-guitar, der synes sat sammen med gaffertape, som var vi til fest med Wayne Coyne. Her dyrker hun originale taktarter og lander dem alligevel i noget almengyldigt, så man husker andre canadiske sangerinder og komponister, først og fremmest Joni Mitchell.

Leslie Feist er endvidere en elektrisk guitarist, der fylder på scenen, og hendes udtryk var koncerten igennem så varieret og dragende, at selv om regnen tiltog i styrke, blev man stående stedse mere og mere nysgerrig. Bandet ville komme med passager, hvor jeg hørte rester af Grateful Deads psykedeliske univers, ligesom vi ville få ting, som når violin en satte ind, nærmest med sin folkemusikindgang var i familie med Arcade Fire.

Det blev en somme tider overrumplende koncert med mange overraskelser. Men også et møde med en kunstner, der træder helt egne stier og gør det med både mod og forbavsende effektivitet. Som når hun ville tage afsæt i folkemusikken og så rocke scenen sønder og sammen.

Spændende valg fra festival, som bestemt ikke tænker som flertallet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA