Den unge, svenske sangfugl er landet i bøgeskoven

Zara Larsson, Smukfest, Bøgescenerne

Den unge, svenske sangfugl er landet i bøgeskoven

Anmeldt af Laura Hansen | GAFFA

Siden Zara Larssons debut-studiealbum fra 2014 er den svenske sangerinde stormet frem. Allerede på hendes andet album er der sange i samarbejde med Ty Dollar $ign, MNEK, Clean Bandit og WizKid, og hun har ambitioner om mange flere. Solen går ned, og endnu en ung popsangerinde er klar til at indtage bøgeskoven.

Fra første sang, ”Never Forget You”, er scenen sat. Bandet udgør baggrunden og forrest på scenen er koncertens midtpunkt omkredset af fire dansere, som skiftende danser om og med hovedpersonen. Zara Larsson nyder at danse, og det kan ses, og så er hun oven i købet god til at svinge hofterne. Sceneshowet fungerer, og fra starten er der lagt op til fest.

De fleste sange er i højt tempo, men der er også plads til et par ballader undervejs. Specielt ”I Can’t Fall In Love Without You” skiller sig ud, da Larsson synger starten af balladen fra en stol, hvor hun for første gang holder sig i ro.

Løbende under koncerten spiller Larsson op til publikum. Hun snakker svensk, og selvom det er langt fra alle, der fanger de fulde sætninger, så er det svenske sprog fandens charmerende, og det gør den manglende forståelse mindre vigtig.

Det er tydeligt, at nogle sange er bedre kendte end andre, og specielt det seneste hit ”Symphony” fungerer godt. Til nummeret har Clean Bandit specifikt udvalgt Zara Larssons vokal, og det er let at forstå. Selvom koncerten er en god blanding af kendte og mindre kendte hits, er det svært at stå stille til rytmerne og det smittende sceneshow.

Inden showstart lovede Larsson en fest, og man må konkludere, at hun leverer. Energien fra scenen bliver kastet ud over det tætpakkede publikum, som synger og klapper med, det bedste, de har lært. Det er utroligt, hvad den unge sangerinde har nået i en alder af kun 19 år, og det bliver spændende at se, hvad de næste bringer. Spænd hjelmen og tag med, det vil du ikke fortryde.

Sætliste:

1. Never Forget You

2. What They Say

3. Sundown

4. Girls Like

5. This One’s For You

6. Don’t Let Me Be Yours / Shape Of You

7. Make That Money Girl

8. TG4M

9. I Can’t Fall In Love Without You

10. I Would Like

11. Danse pause – Bad & Boujee

12. Ain’t My Fault

13. Only You

14. Soo Good

15. Symphony

Ekstra numre:

16. Uncover

17. Carry You Home / Rooftop / Single Ladies

18. Lush Life


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA