x
Elisabeth: Rettidig Ømhed

Elisabeth
Rettidig Ømhed

Begæret, der ikke slukkes. Elisabeth sparker døren ind

GAFFA

Album / Hotblood
Udgivelse D. 16.08.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

”Kan du ikke bare åbne den dør lidt for mig?” spørger Elisabeth på sangen Døren til dig på sit nye soloalbum, der samtidig markerer hendes 60-års fødselsdag. Tilbageholdende kan man ellers ikke kalde Elisabeth, der har været som en hvirvelvind på den danske musikscene med indlagte pauser.

Rettidig Ømhed sparker hun alligevel døren ind og synger ærligt om den moderne kvinde, der hos Elisabeth er faretruende tæt på at sætte sig selv over styr i sine krav til det hele. Men ellers befinder hun sig stadig på Lystens Ø i sine æggende sange om begær og den nagende tvivl i forholdet til den, man elsker.

Hele dette uigennemskuelige og kaotiske følelsesliv sætter Elisebeth ord på med lige dele poetisk nænsomhed og i let forståelig tale.

Musikalsk er Elisabeth ganske direkte på albummet, der består af enkle og guitarbårne rockmelodier, som uden besvær antænder de ulmende sange. Elisabeth selv har en imponerende frisk og stærk vokal, der uden problemer sætter retningen på et uforfærdet album fra en stærk sangskriver.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA