Pede B: Sparring

Pede B
Sparring

Bundærlig, Hårdtarbejdende, Bundsolid

GAFFA

CD / Art People
Udgivelse D. 15.09.2017
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Pede B er én af de mest produktive rappere i Danmark med mindst én udgivelse hvert år de seneste ti år, heriblandt de mange Skarpe Skud og interessant Fimbul-projekter, som han har lavet. En imponerende arbejdshest og med det økonomiske flow, der mest af alt er et værktøj til at fortælle sine historier, som på den dragende Hende Der Slap Væk, hvor Vigsø dygtigt leverer stemmen til hævngerrig flirt.

Sparring kredser med sin boksemetafor relevant nok om at holde sig skarp og udveksle linjer og kreativitet med de mennesker, der giver energi tilbage. En klog indgangsvinkel fra en prøvet og solid rapper, der får venlig kamp til stregen fra erfarne herrer som Per Vers (Tomme Løfter) og kærkomne og sjældne vers fra både U$O og Stik Op.

Produktionerne af Pede B’s mangeårige samarbejdspartnere Lukas Lunderskov og Adam Sampler halter nogle steder og yder ikke Pede samme sparring som tidligere album med DJ Noize bag pulten, selvom numre som Tommy Wiseau og Energi giver et skud tungt hiphop-energi til pladen.

Pede B’s univers har altid kredset om forskellige former for loyalitet: til vennerne, til hiphoppen og til de bedrageriske kvinder. Loyaliteten er samtidig også den erfarne rappers akilleshæl: det bliver ofte de samme riller, der bliver spillet i. Nye sparringspartnere og mod på at eksperimentere med koncepterne og musikken klæder ham, ligesom når den unge ArtigeArdit kyndigt hjælper til med sit Kodesprog og laver albummets bedste skæring.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA